Paxful ułatwia i zwiększa bezpieczeństwo zakupu Bitcoin (BTC) na świecie od 2015 roku. Łącząc kupujących i sprzedających, Paxful wycina pośrednika, jednocześnie rozszerzając opcje płatności i jest dostępny prawie na całym świecie. W 2019 roku, Bitcoin jest na dobrej drodze do stania się uniwersalną walutą, oferując swoim użytkownikom niespotykaną dotąd kontrolę finansową i wolność. Paxful zapewnia tych, którzy chcą Bitcoin’a, że mogą dostać go w bezpieczny sposób i za rozsądną cenę.

Określając się jako połączenie „PayPal + Uber”, Paxful jest rynkiem cyfrowym typu peer-to-peer, w którym ludzie mogą handlować Bitcoin’em bezpośrednio między sobą, przyjmując ponad 300 różnych opcji płatności. Bitcoin można natychmiast nabyć za pomocą karty debetowej, kredytowej, gotówki, serwisu PayPal lub prawie dowolnej waluty, a także za pomocą szerokiego wyboru kart upominkowych i innych walut cyfrowych. Oznacza to, że w przeciwieństwie do tradycyjnych giełd oferujących Bitcoin’a, klienci Paxful nie potrzebują konta bankowego, aby kupować i sprzedawać BTC. To sprawia, że ​​jest to świetne narzędzie dla 2.5 miliarda ludzi na świecie, którzy mają ograniczony dostęp, lub jego brak, do konwencjonalnych usług finansowych.

Paxful to nie tylko biznes

Od momentu powstania, zespół Paxful ciężko pracuje nad promowaniem użyteczności Bitcoin’a jako cyfrowego instrumentu monetarnego, rozpowszechniając świadomość jego zdolności do wzmacniania osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnego systemu bankowego. Niezależnie od tego, czy chodzi o inwestowanie, handel, wydawanie, a nawet finansowanie biznesu, Paxful ma na celu pogłębienie wiedzy na temat wielu korzystnych zastosowań Bitcoin’a w skali globalnej, zapewniając ludziom prostą, uczciwą i bezpieczną platformę do handlu Bitcoin’em.

W 2018 r. Paxful uruchomił inicjatywę charytatywną #BuiltwithBitcoin, aby zademonstrować zdolność Bitcoin’a do niesienia pomocy ludziom na całym świecie. Paxful postawił sobie za cel zbudowanie 100 szkół, studni wodnych i ogrodów publicznych dla zrównoważonej agrokultury na całym kontynencie afrykańskim, a finansowanie miało pochodzić w całości z darowizn w Bitcoin. W dniu 18 lipca tego roku, na cześć Międzynarodowego Dnia Nelsona Mandeli, Paxful przekazał Bitcoin’y o wartości ponad 13 tysięcy randów południowoafrykańskich (ZAR) do GROW wraz z projektem Educare Center jako ich pierwszym charytatywnym wkładem w RPA.

Projekty takie jak te pokazują użyteczność Bitcoin’a nie tylko jako waluty, ale jako udanego motoru napędowego dla rozwoju odległych regionów na całym świecie.

Za każdym razem, gdy nowy klient rejestruje się w Paxful, otrzymuje darmowy cyfrowy portfel, który pozwala wysyłać, odbierać i przechowywać Bitcoin’a. Otrzymuje również dostęp do wysoce responsywnego systemu obsługi klienta 24/7, z każdą transakcją chronioną przez bezpieczną usługę escrow Paxful. Osoby, które mają w planach wprowadzenie swoich przyjaciół lub rodzinę do Paxful, zachęca się do skorzystania z hojnego programu partnerskiego, który nagradza użytkowników za polecanie nowych członków.

Krótko mówiąc, Paxful buduje infrastrukturę na następną erę finansów i ekonomii. Zobowiązują się do włączenia integracji finansowej do obszarów ze słabą obsługą bankową lub jej brakiem, poprzez finansowanie peer-to-peer, wykorzystując w pełni to, co technologia Bitcoin’a ma do zaoferowania. Łącząc Bitcoin z kilkoma innymi systemami finansowymi i instrumentami inwestycyjnymi, Paxful służy jako uniwersalny konwerter dla pieniędzy, dzięki czemu ich cele są zgodne z pierwotnymi intencjami Satoshiego Nakamoto w odniesieniu do tego, do czego Bitcoin powinien być używany.

Otwarcie własnego konta Paxful jest niezwykle prostym procesem. Aby rozpocząć, odwiedź ich stronę internetową, klikając tutaj i wybierz opcję menu „Utwórz konto”.